Lisää luomua ammattikeittiöille

Ammattikeittiöissä käytetään luomutuotteita yhä enemmän. Taloustutkimus Oy:n uusimman (2020) maa- ja metsätalousministeriölle tekemän tutkimuksen mukaan luomua käyttää päivittäin jo 23 % ja viikoittain 46 % ammattikeittiöistä. Luomua päivittäin käyttävien osuus on noussut tasaisesti edellisistä tutkimuksista ja niiden, jotka eivät käytä luomua lainkaan osuus on häviävän pieni. Kyselyn tulosten mukaan ammattikeittiöistä yli 40 % haluaisi edelleen lisätä luomutuotteiden käyttöä. Lue lisää mmm.fi
 

Mitä ammattikeittiöt toivovat luomutuotteilta?

Ammattikeittiöt toivovat lisää luomutuotteita ihan kaikissa tuoteryhmissä. Eniten kysyntää on esikäsitellyistä luomukasvis- ja vihannestuotteista. Toivelistalla on esimerkiksi pesty tai kuorittu luomuperuna sekä kuorittu ja pilkottu luomukaali, -porkkana ja -sipuli.

Ammattikeittiöt kokevat luomun käytön esteeksi edelleen luomutuotteiden riittävän saatavuuden, tiedonpuutteen tukkujen luomutarjonnasta ja halutun luomutuotteen puuttumisen tukun valikoimista. Tyytyväisyys tukkutoimijoiden toimintaan on parantunut, mutta edelleen toivotaan tiiviimpää yhteistyötä.


Etsi Luomua -palvelu

on uusi valtakunnallinen ja julkinen luomuruokatuotteiden hakupalvelu ammattikeittiöille ja luomuyrityksille. 

Rekisteröidy ja luo profiili, jossa esittelet yrityksesi tarinan, tuotteet ja yhteystietosi. Näin ammattikeittiöt ja tukut voivat löytää sinut helposti ja ottaa yhteyttä.


Mainosta luomutuotteitasi

Kerro ja markkinoi luomutuotteitanne ammattikeittiöille. Teemme mielellämme yhteistyötä luomutuotteiden tiedottamisessa. Voitte mainostaa sk-luomutuotteitanne luomuravintola.fi -sivustolla ja lähetämme tietoa tuotteistanne ohjelmassamme oleville toimijoille.

Katso mainospaikka ohjeistus ja kysy tarjousta sekä tarkempaa tietoa yhteistyöstä.