Portaat luomuun - ohjelmaan liittyneet keittiöt ovat kertoneet luomutuotteiden tarjonnan kehittämiseksi toiveita. Toiveet liittyvät saatavuuteen, pakkauskokoihin ja tuotevalikoimaan.

Luomutarjonnan lisääminen ja monipuolistaminen ammattikeittiöissä -hankkeen myötä on noussut suuri tarve saada sk-pakkauksiin mm.

  • näkkileipä
  • ruokakerma
  • kermaviili
  • rahka
  • juustot
  • ketsuppi
  • sinappi
  • majoneesi
  • kinkkurouhe ja muut lihajalosteet
  • marjat
  • vihannespakasteet
  • kasvisproteiinit

JOS ei löydy kotimaista tuottajaa ed. mainittuihin, niin voisiko joku tuoda maahan?

Alla listaus keittiöiden luomutarjontaan liittyvistä toiveista.

SAATAVUUS
    ympärivuotinen saatavuus
    tukkuihin paremmat luomuvalikoimat
    toivotaan tukkujen aktiivisempaa luomutuotteiden markkinointia
    myös pienempiä myyntieriä
    jakelukanavat (logistiikka) paremmaksi
    keittiöt toivovat aktiivisempaa markkinointia tarjonnasta myös tuottajilta

TUOTTEET
    kotimaisia luomutuotteita lisää (erityisesti kasvikset)
    maitojalosteita toivotaan lisää
    lihaa ja lihajalosteita lisää
    broilerituotteita lisää
    lampaan lihaa lisää
    jalostusaste ammattikeittiöille sopivaksi
    tuoreus ja laatu paremmaksi
    hinta / laatusuhde kohdalleen

TOIVOTAAN sk-pakkauksiin
    esikäsiteltyjä/jatkojalostettuja vihanneksia (mm. kaalituotteet, porkkanaa, perunaa,
    sipuli)
    ruokakermaa, rahkaa, juustoja
    näkkileipää
    lämpösäilytyksen kestävää pastaa
    marjahilloja
    soijarouhetta ja muita kasviproteiinituotteita

PAKKAUKSET
    pakkauskoot sopiviksi ammattikeittiökäyttöön
    pakkaukset kierrätettäviä ja ei turhaa pakkausmateriaalia

 MUUTA, toivotaan
    strategisia päätöksiä kuntapäättäjiltä  
    tuotekehitysyhteistyötä jatkojalostajien/ tuottajien kanssa
    tietoa luomutuotteiden hankintapaikoista
    tuottajien sitoutumista tarjonnan takaamiseen