Luomu SM on kaikille ammattikeittiöille tarkoitettu "kilpailu", jolla etsitään eniten luomua käyttävää ammattikeittiötä Suomesta.

Kilpailu käytiin ensimmäisen kerran 2014 ja viime vuonna (2015) siihen lisättiin omat sarjat eri toimialoille sekä julkiselle että yksityiselle sektorille.

Kilpailussa on kolme sarjaa yksityiselle ja julkiselle sektorille. Sarja määräytyy ravintolassa tai ruokapalvelussa vuodessa tarjottavien aterioiden määrän mukaisesti. 

Kilpailussa tarkastellaan vuoden 2015 toteutuneita luomun käyttömääriä.
Toteutuneiden luomun käyttömäärien laskemiseen tarvitset kaikkien käytössä olevien (tavanomaiset+luomu) raaka-aineiden käyttömäärä kg/vuodessa. Tästä kokonaiskäyttömäärästä lasketaan luomun osuus prosentteina.

Voit laskea ruokapalveluittenne luomutuotteiden prosenttiosuuksia käyttämällä Portaat luomuun -laskuria 

Luomun osuuden käytetyistä elintarvikkeista voit ilmoittaa meille myös esim. excel-taulukolla tai tukusta saatavalla myyntiraportilla.

Mikäli kaikkien käytössä olevien raaka-aineiden käyttömäärä/vuosi on vaikea saada esim. organisaation omasta ostoraportista tai tukkujen myyntiraportista, niin kokonaismäärän voi suhteuttaa annosmäärien mukaan. Suhteutuksen voi tehdä esim: raaka-ainekäyttömäärät/annos -> annosta/päivä -> annosta/vuosi = kokonaiskäyttömäärä/vuosi

Kilpailu on sulkeutunut tämän vuoden osalta. Voittajat julkistetaan to 6.10. Luomuelintarvikepäivässä.

SARJAT:
pienet toimijat
: 50 000 ateriaa/vuosi tai vähemmän
keskisuuret toimijat: 50 000 - 200 000 ateriaa/vuosi
suuret toimijat: 200 000 ateriaa/vuosi tai enemmän

VOITTAJAT julkistetaan Luomuelintarvikepäivässä 6.10.2016 Helsingissä

LISÄTIETOJA kilpailusta Anu Arolaakso, projektipäällikkö, p. 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi

Vuoden 2015 voittajat

Vuoden 2014 voittajat